Til 4 personer

1 l svampefond (evt. i stedet hønse- eller grønsagsbouillon)
250 g champignon (skåret i tynde skiver)
250 g friske rørhatte eller 25 g tørrede (skåret tynde skiver/små stykker)
1-2 løg (fintsnittede)
2-4 fed hvidløg (fintsnittede)
12 – 16 kammuslinger
2 – 4 dl piskefløde
2 – 3 spsk. maizena rør op i 1 dl vand (kan udelades, hvis du ikke ønsker en jævnet suppe)
1 spsk. soyasauce
Salt og peber
Persille og/eller dild (finthakket)

Tilberedning

Steg de tilberedte løg, hvidløg og svampe let i olivenolie/smør (må ikke brune). Hvis du anvender tørrede svampe tilsættes de sammen med svampefonden, når løg og svampe er let stegte. Lad suppen simre ved svag varme, mens kammuslingerne steges til de bruner på en pande i olivenolie/smør. Vend dem så de bruner på begge skærefladerne.
Tilsæt piskefløde, soyasauce og peber til suppen og jævn suppen med maizenajævningen. Smag suppen til med salt.
Skær muslingerne i kvarte (mundrette stykker) og server dem til suppen eller tilsæt dem suppen inden servering. Pynt suppen med persille og/eller dild.

Server suppen sammen med et godt brød, f.eks. et glutenfrit focasiebrød.