Svampepie mini – 6 stk.


Ingredienser:

25 gram smør + lidt til smøring af muffinformen

1 tsk. olivenolie

1 lille løg – fint hakket

1 fed hvidløg - knust

350 gram svampe – i skiver eller hakket

1 lille håndfuld persille – fint hakket

100 gram fløde

1 rulle mørdej

1 æg – pisket

1 tsk kommen (hvis du kan lide det)

Fremgangsmåde:

Varm smør og olie i en pande

Tilsæt løgene og steg til de er bløde

Tilsæt hvidløg og svampe og steg i ca. 5 minutter

Tilsæt persille og fløde

Tag panden fra varmen og lad indholdet blive koldt

Varm ovnen til 200 grader

Smør en muffinform med 6 huller med smør – læg en lang strimmel bagepapir ned i formen (det gør det nemmere at få pien ud af formen, når den er bagt)

Skær dejen i cirkler – 6 cirkler a 10 cm

Læg dejen ned i formen

Skær yderligere 6 cirkler a 8 cm til låg

Fordel svampeblandingen i formen

Smør kanten med lidt æg og læg låget på -pres kanterne sammen

Pensl med æg – rest fra tidligere

Drys med kommen

Bag 25 til 30 minutter indtil de er gyldne

Lad dem køle lidt af før servering