Svampepie mini – 6 stk.
Ingredienser:
25 gram smør + lidt til smøring af muffinformen
1 tsk. olivenolie
1 lille løg – fint hakket
1 fed hvidløg - knust
350 gram svampe – i skiver eller hakket
1 lille håndfuld persille – fint hakket
100 gram fløde
1 rulle mørdej
1 æg – pisket
1 tsk kommen (hvis du kan lide det)
Fremgangsmåde:
Varm smør og olie i en pande
Tilsæt løgene og steg til de er bløde
Tilsæt hvidløg og svampe og steg i ca. 5 minutter
Tilsæt persille og fløde
Tag panden fra varmen og lad indholdet blive koldt
Varm ovnen til 200 grader
Smør en muffinform med 6 huller med smør – læg en lang strimmel bagepapir ned i formen (det gør det nemmere at få pien ud af formen, når den er bagt)
Skær dejen i cirkler – 6 cirkler a 10 cm
Læg dejen ned i formen
Skær yderligere 6 cirkler a 8 cm til låg
Fordel svampeblandingen i formen
Smør kanten med lidt æg og læg låget på -pres kanterne sammen
Pensl med æg – rest fra tidligere
Drys med kommen
Bag 25 til 30 minutter indtil de er gyldne
Lad dem køle lidt af før servering