( 2 portioner)

Indgredienser:

-125 g risottoris
-125 g svampe (f.eks. Prægtig skørhat eller andre skørhatte, Champignon, Tragtkanterel)
-1 stk. løg eller 2 stk. forårsløg
-1 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie (smagsfuld, Økologisk, koldpresset olivenolie)
- 1 dl hvidvin
- 6,5 dl bouillon (hønse- eller grøntsagsbouillon)
- 50 - 75 g revet Parmasanost eller lignende hård ost, f.eks. Vesterhavsost
- 2 -3 spsk. frisk grønt drys (Purløg, basilikum, oregano el. lign.)

Tilberedning:

Snit svampe, løg og hvidløg i små stykker.
Varm olien i en gryde til middel varme og tilsæt svampene. Lad dem simre (uden at brune) 2-3 min, mens du rører i gryden.
Tilsæt risottorisene. Lad blandingen simre vidre til risene blive lidt klare, mens du rører i gryden (stadig uden at brune).
Hæld hvinvin i gryden og lad alkoholen fordampe. 
Tilsæt hvidløg og 1 - 2 dl boullion og lad retten småsimrer, mens du jævnligt rører i gryden, så risene ikke sætter sig fast i bunden. Når risen har opsuget det meste af vædsken tilsættes 1 - 2 dl boullion. Der røres jævnligt i gryden og det sidste bouillion tilsættes, når vædsken næsten er opsuget af risen. 
Lad risottoen simre under omrøring til den har en ønsket konsistens og risen lige netop er mør. (Kogetid i alt ca. 20 min.)
Tilsæt osten under omrøring, så den smelter ind i risottoen.
Drys med grønt ovenpå og server straks.