Ingredienser:
500 gram Tagliatelle - eller anden båndspaghetti - frisk eller tørret
500 gram friske svampe (gerne rørsvampe) eller tilsvarende mængde tørrede
½ glas hvidvin
1 tsk rosmarin eller timian
3 spsk olivenolie
2 fed hvidløg – hele pillede
Salt og peber
50 gram parmesanost
Tilberedning:
Kog pastaen, som anført på pakken – og dræn den for vand
Skær svampene i skiver – udblød dem først, hvis de er tørrede
Opvarm en pande med olivenolie ved middelvarme og tilsæt de hele fed hvidløg – pas på de ikke branker!
Tilsæt svampene og rør rundt 3 til 4 minutter
Tilsæt hvidvin og timian eller rosmarin. Hæv varmen, indtil vinen er fordampet
Skru ned og lad det koge ca. 8 minutter
Hæld pastaen på panden og vend den i svampestuvningen
Drys med reven parmesan og server.