Ingredienser:

300 gram svampe

½ løg

½ fed hvidløg

½ liter hønse-/ eller grøntsagsbouillon

1 spsk mel

2 spsk olivenolie

1 knivspids salt

1 knivspids peber

Sådan gør du:

1) Hak svampe

2) Hak løg og hvidløg

3) Steg løg og hvidløg i olivenolie, indtil løgene er klare (de skal ikke brune)

4) Tilsæt svampene og lad det hele stege min. 5 minutter

5) Tilsæt mel, lad det koge et minut, mens du rører rundt i det

6) Tilsæt mælk

7) Når det begynder at tykne tilsættes bouillon lidt efter lidt

8) Tilsæt salt og peber og lade det småkoge ca. 10 minutter

9) Hold indholdet af panden over i en skål og pisk det med en håndmixer til cremen er glat

10) Fordel cremen på 3 tallerkner og læg en skive røget skinke og/eller nogle tynde stegte skiver svampe på