4 portioner

Ingredienser:

- 300 g friske eller 30 g tørrede tragtkantarel
- 2 spsk olivenolie eller anden vegetabilsk olie
- 1 løg, finthakket
- 1 spsk tomatpuré
- 1 l svampebouillion
- 100 g friskost, f.eks philadelphia 
- 2 - 3 spsk tør sherry
- 2-3 spsk maizenamel oprørt i lidt vand
- salt, cayennapeber og friskkværnet pegber

Pynt
Finthakkede rødløg
Friske timianblade eller persille

Tilberedning:
Udblød tørrede svampe. Hak svampene groft og svits dem i en gryde sammen med løg i olie til løgene er klare. Rør tomatpuré i gryden og tilsæt svampefond. Lad det koge op og tilsæt friskost og sherry. Lad det simre i 10-15 min. Jævn suppen med maizena og smag til med salt, cayennepeber og friskkværnet peber. Anret suppen portionsvis og pynt med løg og timian eller persille.