Ingredienser:

Kantarelsuppe

500 gram friske kantareller – rensede og i mindre stykker

25 gram smør

3 skalotteløg - hakkede

2 fed hvidløg - hakkede

4 dl madlavningsfløde

6 dl grøntsagsbouillon

Salt og peber

Grøntkålschips

100 gram fersk grønkål

2 spsk olivenolie

Lidt salt

Sådan gør du:

Grønkålchips:

  • Tænd ovnen på 225 grader/210 grader varmluft
  • Tag stokken af grønkålen væk og riv bladene i mindre stykker
  • Bland dem med olie og salt
  • Læg dem på en bageplade og steg dem ca. 10 min. i ovnen – vend dem undervejs så de bliver sprøde

Kantarelsuppe:

  • Steg kantarellerne i smør, til de har en fin farve
  • Tag halvdelen af svampene fra og gem dem til anretningen
  • Put løg og hvidløg sammen med svampene i panden – og steg dem 3 min.
  • Tilsæt fløde og bouillon og lad det steg ved svag varme ca. 15 min.
  • Blend suppen og smag til med salt og peber.
  • Hæld suppen i skåle og top med grønkålschips og resten af kantarellerne
  • Server med flute og smør