Ingredienser:
Kantarelsuppe
500 gram friske kantareller – rensede og i mindre stykker
25 gram smør
3 skalotteløg - hakkede
2 fed hvidløg - hakkede
4 dl madlavningsfløde
6 dl grøntsagsbouillon
Salt og peber
Grøntkålschips
100 gram fersk grønkål
2 spsk olivenolie
Lidt salt
Sådan gør du:
Grønkålchips:
- Tænd ovnen på 225 grader/210 grader varmluft
- Tag stokken af grønkålen væk og riv bladene i mindre stykker
- Bland dem med olie og salt
- Læg dem på en bageplade og steg dem ca. 10 min. i ovnen – vend dem undervejs så de bliver sprøde
Kantarelsuppe:
- Steg kantarellerne i smør, til de har en fin farve
- Tag halvdelen af svampene fra og gem dem til anretningen
- Put løg og hvidløg sammen med svampene i panden – og steg dem 3 min.
- Tilsæt fløde og bouillon og lad det steg ved svag varme ca. 15 min.
- Blend suppen og smag til med salt og peber.
- Hæld suppen i skåle og top med grønkålschips og resten af kantarellerne
- Server med flute og smør