Biksemad med svampe

(4 portioner)

-4-5 (400g) mellemstore kartofler
-3 liter friske svampe, feks. pigsvampe
-2 løg hakkede
-3 spsk. Smør
-½ dl. Hakket persille
-Salt, sort peber

Til servering:
-4 spejlæg
-Syltede rødbeder, evt. skåret i tern

Tilberedning
Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kom dem i kogende let saltet vand, og giv dem et par minutter, de skal stadig virke faste. Hæld vandet fra. Dette kan gøres inden svampeturen.

Skær svampene i tern, feks. pigsvampe, svits dem og løgene i halvdelen af smørret, til de tager farve.

Hæld svampe og løg på panden med kartoflerne og bland dem.

Varm det igennem. Smag til med salt og peber. Drys med persille. Server spejlæg og rødbeder til.

 

Stegte Østershatte

Skær østershattene i mindre stykker eller flå dem fra kanten i tynde strimler (når det er mindre svampe).
Varm en stegepande med fedtstof (olie eller smør eller en blanding) til mellemvarme og læg svampene på. Lad dem simre/stege til de er gyldne. Tilsæt salt efter smag kort før de tages af panden. Det er vigtigt, at østershattene er godt gennemstegte og bruner, så får de en dejlig nøddeagtig smag.
20200728 181540