4 – 6 personer (afhængigt af filetens størrelse)

Ingredienser

  • 1 stk. krondyrsfilet (500 – 900 g)
  • 1 pk. bacon
  • ”Dry rub” lavet af tørrede formalede svampe, salt, peber og evt. lidt tørret chili

Tilberedning

Krondyrsfileten pudses for sener og gnides grundigt med den tørre rub. Derefter vikles fileten med bacon og må gerne stå en times tid, inden den lægges på grillen. Den steges i kulgrill på indirekte varme, hvor der de sidste 10 min. kan lægges lidt rent træ (f.eks. æbletræ) på kullene for at forstærke røgsmagen – Gasgrill kan også anvendes.

Når temperaturen i midten af fileten er på 65 grader C, tages den af grillen, pakkes i alufolie og står 15 – 30 min. inden den serveres. Hvis fileten skal vare saftig og rosa indvendig, er det vigtigt, at temperaturen midt i det tykke sted på fileten ikke overstiger 65 grader C. Vildtkød er magert og bliver let tørt ved stegning.

Tilbehør

Til fileten kan serveres salater, grillede bagekartofler og en svampesovs. Find opskrift på svampesovs under: http://vesteregnenssvampeforening.dk/index.php/svampekogebog/svampefond
De afpudsede sener kan sammen med tørrede svampestokke og grøntsager indgå i en fond til sovsen.

Rub og sovs kan tilberedes af samme svampe, f.eks. Trompetsvamp eller Alm. kantarel