Lørdag den 11.11.2023 gik svampeturen til Sønderskov ved Aabenraa. 11 medlemmer mødte op. Af de spiselige svampe blev der fundet Tragtkantarel og Pigsvampe. Mange steder finder man lige nu Violet hekseringshat. Det kan mærkes på udbyttet, at der er kommet kølige nætter. Svampesæsonen går på hæld. Nu venter vi på de mere kuldetålende spisesvampe, som Østershat og Fløjelsfod.

Efter svampeturen fortsatte en del af de fremmødte til Jejsing Friskole, ligesom nye kom til. Vi var i alt 13, der mødtes og lavede svamperetter og spiste sammen.

Menuen lød på:
Svampesnack med bacon (kæmpe parasolhat)
Lun svampesandwich med æg (pigsvampe)
Butterdejsstang med svampe (tragtkantareller og pigsvampe)
Canelloni med svampe, spinat og oksekød (pigsvampe og tragtkantareller)

Opskrifterne kan rekvireres fra Margit via foreningens mail, og senere kan de ses på hjemmesiden sammen med mange andre opskrifter.
 
En stor tak til Margit og Marianne for et dejligt og hyggeligt arrangement med velsmagende svamperetter. Også tak til alle deltagerne, der uden tøven holdvis gik i gang med at rense svampe og lave de enkelte retter i et muntert køkken. Tak til alle.
 
Årets sidste tur går til Lerskov Plantage mellem Rødekro og Genner på lørdag den 18.11.

Regnar Sørensen

Bestyrelsen har besluttet at aflyse svampeturen til Årup Skov lørdag den 21. oktober 2023. En vejrudsigt lover kraftig blæst til stormende kuling med kulmination natten mellem fredag og lørdag. Bestyrelsen finder det uforsvarligt at gå i skoven, hvor grene kan falde ned og træer vælte. Da der samtidig er udsigt til vedvarende regn fra torsdag og weekenden over, har bestyrelsen besluttet at aflyse svampeturen.
Vi ses forhåbentlig på foreningens næste svampetur, der går til Kollund Skov søndag den 29. oktober 2023 kl.10:00.  Husk sommertid slutter natten mellem den 28. og 29. oktober.

Regnar Sørensen

Søndagens tur til Revsø Skov foregik i behagelig temperatur. 15 deltagere mødtes med middelstor optimisme. Det er tørt derude og den første "bølge" af svampe er forbi.
Et par deltagere fik en pæn portion Trompetsvamp med hjem. Derudover blev der fundet enkelte Pigsvampe og lidt Tragtkantareller. Resten af høsten til spisebordet var lidt blandet med Brunstokket rørhat,  Blodrød rørhat og Dugget rørhat. Desuden Rødmende fluesvampe og Pærestøvbold.
Af de ikke spiselige blev der fundet Bredbladet væbnerhat, Sodfarvet skærmhat, Knippe-svovlhat, Violet ametysthat, Cinoberskællet slørhat, Kanel slørhat, Rosamælket mælkehat, Galderørhat samt skørhatte, svovlhatte og et par poresvampe. Ikke alle fund blev navngivet.
Af mangel på spiselige svampe blev der serveret æbler og kage.
 
Vi ses igen på lørdag den 16.9. i Jørgensgård skov, Aabenraa. (Ny beskrivelse af mødested under aktiviteter)
Regnar
20230910 Revs Skov

Svampeturen 16.09.2023 til Jørgensgård Skov, Aabenraa, var vel besøgt af 18 medlemmer og to gæster. Tørken præger svampenes vækst. Der blev fundet få svampe, men dog mange forskellige arter. Af spiselige svampe fandtes flest Stor Trompetsvamp og Almindelig Pigsvamp. Få Grå Kantarel og Almindelig Kantarel samt en enket Karl Johan, Stor Løgbruskhat, Foranderlig Skælhat og Violetgrøn Skørhat.

Af andre svampe fandtes Rosa Huesvamp, Rødmælket Huesvamp, Cinoberskællet Slørhat, Kugleknoldet Fluesvamp, Panter Fluesvamp (giftig), Knippe-svovlhat, Koglerørhat, Okkergul Skørhat, Rank Koralsvamp, Purpur Væbnerhat; Hækseæg (Almindelig Stinksvanp) og Trævlhat.

Det var en skøn svampetur i dejligt solskins efterårsvejr. Madpakkerne nød vi på stranden ved Åbækvigvej, hvor vi fik en svampesnak over dagens høst.

Næste svampetur er om 14 dage i Gråstenskovene den 1. oktober 2023, hvor der også er Æblefestival i Gråsten.

Regnar Sørensen

 

På en solskins efterårsdag mødte 28 svampeinteresserede op lørdag den 2. september i Draved skov. Skovbunden virker stadig tør efter juni måneds tørke; men en del  svampe er kommet frem. 

Der blev fundet mange forskellige svampe. (se billede) Af spiselige svampe var Pigsvampe og Tragtkantarel de fleste, samt en enkelt lille Oksetunge.
Fluesvampe var på ny domineret af Kugleknoldet, Brun kamfluesvamp og Rødmende fluesvamp.
Det vrimlede med Alm Bruskbold i løvskoven. På en af bruskboldene var der en Snyltende rørhat (se billede). Af andre rørhatte fandtes Brun skælrørhat og Galderørhat. Der var en del slørhatte bl.a. Cinoberskællet slørhat og Mørkviolet slørhat (se billede). Svovl ridderhat - der lugter af gas - fandtes flere steder, og der var andre ridderhatte med mørke skæl på hatten og med brun hatoverflade, som ikke kunne bestemmes. Og der fandtes skørhatte bl.a. Birkeskørhat og en del mælkehatte bl.a. Hasselmælkehat.
Det var en skøn svampetur med glade svampeinteresserede medlemmer og gæster.
Næste tur er søndag den 10. september, hvor vi mødes i Revsø Skov kl. 10:00. På gensyn.  
Regnar Sørensen
 20230902 125940 9020017 9020006